Početna stranica...
Početna stranica... Kontakt...
 
 Usluge koje nudimo - Dijagnostika
Protetika
Konzervativa i endodoncija
Estetska stomatologija
Pedodoncija


Dijagnostika
Utvrđivanje stanja zuba i usne šupljine:
- vizualnim pregledom,
- rentgenom za pojedinačne snimke zuba i
- radioviziografijom (RVG, digitalna metoda pojedinačnog snimanja zuba s minimalnom dozom zračenja).                  

Protetika

Grana stomatologije kojom vršimo estetsku i funkcijsku korekciju postojećih, kao i nadomještanje izgubljenih zuba. Dijeli se na fiksnu, mobilnu i kombiniranu protetiku.
Fiksna protetika obuhvata radove kojima se zubi nadomještaju krunicama ili mostovima koji se ''trajno'' fiksiraju na zube, a mogu biti izrađeni od metal-keramike, empres (bezmetalne) keramike i zirkon keramike.
Mobilna protetika podrazumijeva izradu potpune i djelomične proteze od akrilata ili metala.
Kombinirana protetika omogućava vezu fiksnog rada (krunice ili mosta) s mobilnim radom (protezom) pomoću ''kopči'' za proteze.

Konzervativa i endodoncija
Nakon otklanjanja oštećenja na zubu uzrokovanih karijesom, pristupa se izradi ispune (plombe), klasično-amalgamom ili suvremenim kompozitnim materijalima uz adhezivnu tehniku vezivanja. Pri tome je osigurana čvrsta veza zuba s materijalom, kao i usklađenost boje zuba s ispunom čime se zadržava prirodna estetska struktura zuba pacijenta.
Endodoncijom saniramo upalne procese u korijenskim kanalima zuba, njihovim čišćenjem i širenjem, kao i pravilnim punjenjem. Kod teško prohodnih kanala koristi se strojna obrada kanala. U našoj ordinaciji taj je postupak olakšan jer se isti obavlja istodobno s uporabom RVG uređaja za pojedinačno digitalno snimanje zuba.

Estetska stomatologija
- skidanje zubnog kamenca i pigmentiranih naslaga,
- izbjeljivanje zuba (pojedinačnog zuba ili cijelog niza).

Pedodoncija
Dječja stomatologija proučava zbivanja u usnoj šupljini djeteta, a njena preventivna uloga osigurava i provjerava pravilan rast i razvoj dječjih zuba. Bitno je da se pravovremeno otkrije i liječi svako oboljenje kako bi se spriječio njegov loš utjecaj na usta i cijeli organizam.
Suradnja stomatologa i roditelja važna je kako bi se smanjio strah kod djeteta ali i kako bi se izbjegle neugodne situacije za roditelje i liječnika. Edukacija roditelja igra veliku ulogu u prevenciji karijesa i ostalih bolesti. Najmlađim pacijentima zubi se premazuju preparatima fluora kako bi se spriječio karijes od najranije dobi. No ako se karijes ipak pojavi važno je da se i mliječni zub plombira jer karijes uništava dio mliječnog zuba te ga pomiče što dovodi do njegovog nepravilnog položaja. Kako bi prvi trajni zubi ostali zdravi oni se mogu zaštititi pečačenjem udubina zuba (fisura) tekućim kompozitom koji sprečava nakupljanje hrane a time i pojavu karijesa.

  Kontakt...

RADNO VRIJEME (do daljnjeg)
- pon., sri. i petkom
  9:00 - 16:00
- utorkom i četvrtkom 12:00 - 19:00
- subotom, nedjeljom i blagdanima
  ne radimo
 

Copyright © STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR. RUŽICA ŠUNJIĆ MOSTAR - Sva prava zadržana - Web by MARIVA.NET